ONDERHOUD LEDER

Leder is een natuurproduct, het leeft, het ademt en veranderd door gebruik wat het leder in vele gevallen mooier en veel aantrekkelijker maakt. Leder heeft een bepaalde elasticiteit en door gebruik kunnen lichte plooivormen ontstaan.

Wie kiest voor leder, kiest voor de toevalligheden van de natuur welke in leder terug te vinden zijn zoals hals- en ruglijnen, wrijvingstekens en vele ander natuurkenmerken.

Alle leders uit onze collectie vragen weinig onderhoud. Ze zijn voorzien van bescherming tegen vuil en vocht en hebben een doorkleuring.

Tips die uw lederen bankstel een langere levensduur geven :

Tip 1: SCHADE VOORKOMEN

Plaats uw lederen bankstel niet direct in de zonlicht, dit kan het leder verkleuren.

Plaats hem ook niet te dicht bij een verwarmingstoestel, dit kan het leder uitdrogen en zo verliest het zijn soepelheid.

Vlekken zo snel als mogelijk verwijderen.

Bescherm je leder tegen zweet, vet en cosmetica. Dit zijn de elementen die het leder sneller doen aftakelen. Bij gebruik van medicatie zullen hiervan deeltjes terug te vinden zijn in het zweet van de gebruiker. Deze hebben over het algemeen een nefaste invloed op het leder. Ook personen die dagelijks werken met cosmetica zoals bodylotions of ontvetters kunnen ongunstige deeltjes overzetten op het leder.

 Grote boosdoeners zijn scherpe voorwerpen zoals riemen, nagels van huisdieren en metalen sierstukken van jeansbroeken.

TIP 2: VERMIJD HET GEBRUIK VAN SCHOONMAAKPRODUCTEN!

Stof je lederen salon regelmatig af met een droge of vochtige doek (gebruik het liefst regenwater). Gebruik zeker geen chemisch reinigingsproducten want dat kan het leder beschadigen.

Hoe uw leder in topconditie houden.

Voor een optimale bescherming van je lederen salon raden wij gespecialiseerde onderhoudsproducten aan. Deze reinigen en voeden het leder tot diep in de kern en leggen een beschermingslaag aan waardoor het salon gedurende enkele maanden is beschermd.

Wij raden aan om 1x per maand de armleuningen en de hoofdsteunen van het zitgedeelte die dagelijks in gebruik is even te reinigen met de cleaner. Dit zal alle vuil zoals zweet en haarvet verwijderen. 

Het is aangewezen om 2 x per jaar uw lederen salon compleet te reinigen met een cleaner en daarna het salon in te wrijven met een leder voedende crème. Wij raden aan om dit even te doen voor de winter en na de winter.

Een grote boosdoener voor leder is wel inkt.

U mag er zeker van zijn dat u inkt niet zult kunnen verwijderen met de gewone onderhoudsset of een ander product.

Voor het verwijderen van inkt bestaan speciale producten, maar let er wel op dat de duur dat de inkt op het leder aanwezig is, bepalend is voor het al dan niet gemakkelijk verwijderen.

De boodschap is om ZO SNEL ALS MOGELIJK te reageren en ons te conacteren.

 

Betrouwbare onderhoudsproducten die behoren tot uw specifieke ledersoort zijn bij ons verkrijgbaar.