Een vleugje nostalgie.

oude toonzaal 1
  1. Het moet zowat rond deze tijd geweest zijn dat grootvader Achiel Van Eeckhout (toen 16jr.), zich als zelfstandig schrijnwerker vestigde in de Vichtsesteenweg te Anzegem. Buiten het gewone schrijnwerk werden op bestelling tafels, stoelen, kasten en ook doodskisten gemaakt.
over ons
Aveza 1920

Bij de afbraak van de oude toonzalen werden rekeningboeken teruggevonden waaruit blijkt dat alles onnoemelijk veranderd is. Er werd toen gewerkt tegen 35 centiem per uur en dat resulteerde dat een doodskist met kruis toen 23 fr. kostte. Het maken van een kleerkast met 2 laden 80 fr. en een 2-persoonsbed 45 fr. kostte.

Nostalgie
TOONZAAL 1960
  1. Was de definitieve start voor een meubelzaak toen vader Achiel Van Eeckhout tesamen met zonen Jozef en Georges het kleine snoepwinkeltje liquideerden en uitbreidden met een meubeltoonzaal. Vanaf toen was de naam AVEZA definitief en zoals velen zich afvragen wat dit betekende is de logica heel simpel, met name : “ Achiel Van Eeckhout en Zonen Anzegem”.
  1. Om over nog meer ruimte te beschikken en onze meubelen te kunnen voorstellen in een aangename sfeer werd beslist om de bestaande toonzalen volledig te vernieuwen en aan te passen aan de toen in 1988 totaal opgetrokken toonzaal voor keukens. Er werden toen verschillende afspraken gemaakt met toonaangevende Belgische fabrikanten.
Toonzaal Aveza